Μετάβαση στο περιεχόμενο
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
Αχ, επιτέλους άνοιξη! Πολλοί καλλιεργητές είναι τώρα απασχολημένοι με την προετοιμασία των κήπων τους και την έναρξη της φύτευσης για μια όμορφα διαμορφωμένη αυλή.

Φιλμ εδαφοκάλυψης: Ελέγχει αποτελεσματικά τα ζιζάνια στον κήπο

Αχ, επιτέλους άνοιξη! Πολλοί καλλιεργητές είναι τώρα απασχολημένοι με την προετοιμασία των κήπων τους και την έναρξη της φύτευσης για μια όμορφα διαμορφωμένη αυλή. Πάνω από όλα όμως η σκέψη ότι τα ζιζάνια θα πάρουν τον έλεγχο και θα κάνουν το έργο τους δεκαπλασιασμένο, τα κάνει να καταφεύγουν στην πιο σύγχρονη λύση που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της μέχρι τώρα. Ως εκ τούτου...

Τι είναι το φιλμ εδαφοκάλυψης;

Το φιλμ εδαφοκάλυψης είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στη γεωργία και τη δενδροκομία για την αφαίρεση των ζιζανίων, τη θέρμανση του εδάφους, την προστασία από τη διάβρωση και την πρόληψη της άμεσης επαφής φρούτων και λαχανικών με το έδαφος. Χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με στάγδην άρδευση και ανάλογα με τις ανάγκες σας, το φύλλο μπορεί να είναι διάτρητο (με τρύπες σε ευθεία γραμμή ή ζιγκ ζαγκ) ή μη διάτρητο (σας δίνει πολλαπλές δυνατότητες τοποθέτησης των καλλιεργειών).

Φυσικά, μια άλλη σημαντική πτυχή είναι το πάχος του φιλμ εδαφοκάλυψης:

  • 15 μικρά - μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 1 σεζόν.
  • 22 μικρά - μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 2 εποχές.
  • 30 μικρά- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 3 εποχές.

1. Τα οφέλη του φιλμ εδαφοκάλυψης

Η μεμβράνη εδαφοκάλυψης εξοικονομεί χρόνο, αλλά κυρίως προσπάθεια κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του φυτού. Κάνει τη δουλειά σας 10 φορές πιο εύκολη και μειώνει τις ώρες που περνάτε στον κήπο (πότισμα καλλιεργειών και απομάκρυνση ανεπιθύμητων ζιζανίων), αντί να απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Η χρήση εδαφοκάλυψης με σύστημα στάγδην άρδευσης έχει πολλά οφέλη, όπως:

αλουμινόχαρτο

  • Πρώιμη παραγωγή

Πιθανώς το μεγαλύτερο όφελος από τη χρήση του φύλλου εδαφοκάλυψης είναι πολύ προγενέστερη παραγωγή. Το φύλλο διατηρεί τη θερμοκρασία του εδάφους υψηλή, γεγονός που βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να ωριμάσουν νωρίτερα. Κατά την ανάπτυξη, οι ρίζες των φυτών προσλαμβάνουν οξυγόνο και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Τα φύλλα των φυτών απαιτούν CO2, το οποίο λαμβάνουν από την ατμόσφαιρα. Όταν τα φυτά αναπτύσσονται σε πλαστικό, το CO2 που απελευθερώνεται από τις ρίζες συσσωρεύεται κάτω από το φύλλο και τελικά βγαίνει μέσα από τις τρύπες όπου αναπτύσσονται τα φυτά. Αυτό το «φαινόμενο καλαθιού» αυξάνει τη συγκέντρωση του CO2 στα φύλλα και βελτιώνει την ανάπτυξη των φυτών. Τα ανοιξιάτικα λαχανικά που καλλιεργούνται με φιλμ εδαφοκάλυψης μπορούν να συγκομιστούν 7 έως 21 ημέρες νωρίτερα.

  • Βελτιώνει τη δομή του εδάφους

Η χρήση εδαφοκάλυψης βοηθά στην αποφυγή συμπίεσης του εδάφους. Το υλικό διατηρεί την υγρασία και τη θερμότητα, γεγονός που περιορίζει την απώλεια θρεπτικών συστατικών για τα φυτά. Από όλα τα υλικά φιλμ εδαφοκάλυψης που διατίθενται στην αγορά, το πλαστικό περιτύλιγμα είναι το πιο περιοριστικό, επομένως ταιριάζει καλά με τη μέθοδο άρδευσης με σταγόνες . Επιπλέον, το φιλμ εδαφοκάλυψης αποθαρρύνει τους ανθρώπους και τα κατοικίδια να εισέλθουν στην περιοχή, γεγονός που βελτιώνει περαιτέρω τη δομή του εδάφους. Το χώμα κάτω από το φύλλο παραμένει χαλαρό, εύθρυπτο και καλά αεριζόμενο. Οι ρίζες έχουν πρόσβαση σε επαρκές οξυγόνο και βελτιώνεται η μικροβιακή δραστηριότητα.

  • Αποτελεσματικός έλεγχος ζιζανίων

Ο κήπος σας επηρεάζεται από τα ζιζάνια; Αν δεν απαλλαγείτε από τα ζιζάνια κάθε μέρα, θα καταλάβουν τον κήπο σας το συντομότερο δυνατό. Το καθημερινό ξεβοτάνισμα μπορεί να είναι μια τρομακτική εργασία για τους περισσότερους κηπουρούς, ειδικά για τους καλλιεργητές με προβλήματα στην πλάτη.

Η μεμβράνη εδαφοκάλυψης αναστέλλει αποτελεσματικά την ανάπτυξη ζιζανίων και το κάνει σε μεγάλη έκταση. Όταν φυτεύεται στον κήπο, το φύλλο εμποδίζει τα ζιζάνια να λάβουν το ηλιακό φως που απαιτείται για τη φωτοσύνθεση. Όταν τα ζιζάνια στερούνται το φως του ήλιου, πεθαίνουν, κάτι που σας γλιτώνει από την ταλαιπωρία να τα βγάλετε μεμονωμένα με το χέρι.

  • Εξοικονομείτε χρήματα μειώνοντας τους λογαριασμούς νερού

Η εγκατάσταση ενός συστήματος στάγδην άρδευσης κάτω από την εδαφοκάλυψη παρέχει άνεση, αλλά ιδιαίτερα διευκολύνει την εργασία σας όταν πρόκειται για το πότισμα των καλλιεργειών. Καθώς το αλουμινόχαρτο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στη ζώνη της ρίζας, απαιτείται λιγότερο πότισμα, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη διατήρηση του νερού και των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται. Η επιλογή του σωστού συστήματος στάγδην άρδευσης εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ των φυτών και τη ροή και την πίεση στην πηγή. Φυσικά, έχουμε ήδη σκεφτεί τις πιο σημαντικές καλλιέργειες! Έχουμε ετοιμάσει πλήρεις συσκευασίες με αλουμινόχαρτο και σύστημα άρδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ανακαλύψτε τα με ένα απλό κλικ .

2. Χρήσιμες συμβουλές για το στρώσιμο του φιλμ

αλουμινόχαρτο

Η εδαφοκάλυψη έχει γίνει η βασική τεχνολογία, ειδικά στην παραγωγή λαχανικών και φρούτων. Το μαύρο αλουμινόχαρτο είναι το πιο κοινό χρώμα που χρησιμοποιείται σήμερα στην Ελλάδα και είναι ίσως το λιγότερο ακριβό στην κατασκευή, προσφέροντας μεγάλα οφέλη στον καλλιεργητή. Ακολουθούν τα σημαντικά βήματα για την εγκατάσταση εδαφοκάλυψης στον κήπο σας:

  • Προετοιμάστε το χώμα

Πριν από την τοποθέτηση του φύλλου, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το έδαφος. Καθαρίστε το, ενσωματώστε λίπασμα, λίπασμα, ασβέστη ή θείο για να δημιουργήσετε ένα ιδανικό έδαφος για μελλοντικές καλλιέργειες. Αφαιρέστε τα ζιζάνια, τις πέτρες και σπάστε τυχόν κομμάτια χώματος που ξεχωρίζουν. Χτυπήστε απαλά το χώμα για να εξασφαλίσετε άμεση επαφή με το πλαστικό. Βρέξτε το ώστε να είναι ελαφρώς υγρό και να κολλήσει στο αλουμινόχαρτο.

  • Εγκαταστήστε ένα σύστημα άρδευσης

Ακόμα κι αν το φιλμ εδαφοκάλυψης προάγει τη συγκράτηση της υγρασίας του εδάφους, οι εξωτερικές πηγές νερού, όπως η βροχή ή το νερό από έναν εύκαμπτο σωλήνα, δεν θα διεισδύσουν στο πλαστικό για να φτάσουν στο έδαφος. Για να εξασφαλίσετε επιπλέον υγρασία, εγκαταστήστε ένα σύστημα στάγδην άρδευσης πριν από την τοποθέτηση του φύλλου. Μπορεί να παρέχει νερό όταν και όπου χρειάζεται. Ποτίζοντας μόνο τις ρίζες των φυτών, το φύλλωμα παραμένει στεγνό, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα υδατογενών ασθενειών. Εύκολο στον έλεγχο, το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί όποτε οι καλλιέργειές σας χρειάζονται νερό. Επιπλέον, ένα σύστημα στάγδην άρδευσης σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο, σωματική εργασία και χρήματα.

  • Απλώστε το φιλμ εδαφοκάλυψης

Κατά την τοποθέτηση του φύλλου, αγκυρώστε τις άκρες του έτσι ώστε να μην μπορεί να το φυσήξει ο άνεμος. Τοποθετήστε πέτρες στις άκρες, καλύψτε τις με χώμα ή χρησιμοποιήστε καρφίτσες σε σχήμα U. Το φύλλο πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Με τη βοήθεια του ήλιου, το μαύρο πλαστικό μπορεί να ζεστάνει τη γη σε πέντε έως επτά ημέρες. Τοποθετήστε το αλουμινόχαρτο νωρίς την άνοιξη, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από τη φύτευση, εάν υπάρχουν συννεφιασμένες μέρες.

  • Προστατέψτε τις καλλιέργειές σας

Όταν αρχίσετε να μεγαλώνετε, κρατήστε το υλικό μακριά από τους μίσχους των φυτών, καθώς το ζεστό πλαστικό μπορεί να τα κάψει. Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να υπερθερμάνουν το χώμα που καλύπτεται με πλαστικό, γεγονός που μπορεί να βλάψει τις ρίζες των καλλιεργειών. Για να το αποφύγετε αυτό, καλλιεργήστε τα φυτά σας νωρίς, έτσι ώστε τα φύλλα τους να σκιάζουν το πλαστικό ή να καλύπτουν το φύλλο με οργανική κάλυψη, όπως άχυρο ή ροκανίδια. Εκτός από τη μείωση της θερμοκρασίας, το τελευταίο προσθέτει αισθητική αξία και αποτρέπει την πρόωρη υποβάθμιση του πλαστικού.

αλουμινόχαρτο

Για το θέμα όσων σας παρουσίασα παραπάνω, το Ai Cu Ce γίνεται έτσι ο αξιόπιστος συνεργάτης σας. Το εξειδικευμένο ηλεκτρονικό μας κατάστημα καλωσορίζει καλλιεργητές με ολοκληρωμένα συστήματα για περισσότερα από 18 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για τη γεωργίαλύσεις για το σπίτι και τον κήπολύσεις για χαλάρωση και αναψυχή και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, λύσεις για ένα πράσινο σπίτι. Ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζεστε, σε ένα μέρος!

Μάθετε τώρα γιατί τόσοι πολλοί αγρότες μας εμπιστεύονται για να τους προσφέρουμε τις καλύτερες συσκευασίες φιλμ εδαφοκάλυψης!

Πώς να ξεκινήσεις;

  • Έχετε ερωτήσεις; Καλέστε στο 698 7028537 ΕΔΩ

Σύντομα, ένας σύμβουλος Ai Cu Ce θα δεχτεί την κλήση σας!

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε! 😊

Επόμενο άρθρο 5 οφέλη των μίνι υδρομασάζ για την κρύα εποχή!