Μετάβαση στο περιεχόμενο
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
πάνελ, ακτινοβόλο, χειμώνα, κρύο, ηλεκτρικό, θερμότητα, θέρμανση

Θέρμανση με υπέρυθρα πάνελ

Η θέρμανση του σπιτιού, όπως κάθε άλλη απάντηση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες ανάγκες, έχει υποστεί μια εξαιρετική εξέλιξη με τα χρόνια. Ομοίως, οποιαδήποτε ανάγκη μόλις καλυφθεί στη συνέχεια βελτιώνεται και εξελίσσεται, ώστε να παρέχει αυξημένη άνεση και ευελιξία, ανάλογα με τις δυνατότητες και την επιθυμία του καθενός. Η πρόοδος της τεχνολογίας διευκόλυνε, με την πάροδο του χρόνου, την εμφάνιση διαφόρων λύσεων θέρμανσης, οι οποίες εξαρτώνται όλο και λιγότερο από τη σύνδεση χώρου ή αερίου.

Τα υπέρυθρα πάνελ παρουσιάζουν μια ολοένα και πιο περιζήτητη εναλλακτική απόδοση, η οποία δεν χρειάζεται περίπλοκη εγκατάσταση, ενώ παράλληλα δεν γεμίζει τους ήδη πολυσύχναστους χώρους και επομένως δεν απαιτεί πρόσβαση σε δίκτυο φυσικού αερίου. Αν και αρχικά ήταν μια κυρίαρχη επιλογή για εκείνους που, για διάφορους λόγους, δεν μπορούσαν / δεν ήθελαν να τα εγκαταστήσουν κεντρική θέρμανση στα σπίτια, έγιναν, με την πάροδο του χρόνου, μια ανεξάρτητη επιλογή, λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων που τα καταστούν εξαιρετικά ωφέλιμα για χρήση.

Τα πλεονεκτήματα της θέρμανσης του σπιτιού με πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας

  • Υψηλή θερμαντική ικανότητα

Αν και υπάρχουν πολλές άλλες ηλεκτρικές λύσεις για τη θέρμανση κατοικιών, τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας διαθέτουν μια σύγχρονη, ελκυστική και πολύ αποδοτική θέρμανση, λόγω του διαφορετικού τρόπου διάδοσης της θερμότητας. Τα ακτινοβόλα πάνελ δεν θερμαίνουν τον αέρα, αλλά τα αντικείμενα στο δωμάτιο, τα οποία στη συνέχεια εκπέμπουν ομοιόμορφα θερμότητα στην ατμόσφαιρα. Τα ακτινοβόλα πάνελ μπορούν να θερμάνουν πολύ μεγάλα και ψηλά δωμάτια, καθώς και εξωτερικούς χώρους. Έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και έχουν διαφορετική ικανότητα θέρμανσης, οπότε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι χώρο θέλετε να θερμάνετε, για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τον σωστό τύπο πάνελ.

  • Κατανάλωση, ασύγκριτα χαμηλό κόστος

πάνελ, ακτινοβόλο, χειμώνα, κρύο, ηλεκτρικό, θερμότητα, θέρμανση

Τα υπέρυθρα πάνελ έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν περίπου το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα, επομένως οι απώλειες είναι ελάχιστες. Επιπλέον, η κατανάλωση κατά 20-50% μικρότερη από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης, επομένως το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφελείας θα είναι χαμηλότερο. Ο τρόπος λειτουργίας τους βασίζεται στην ακριβή θέρμανση των αντικειμένων, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι απορροφούν εύκολα την υγιή ακτινοβολία, έτσι ώστε να μην αισθάνονται πιο γρήγορα θέρμανση, ακόμη και αν περιβάλλεται από χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που αισθανόμαστε.

  • Χωρίς μόνιμη και περίπλοκη εγκατάσταση

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των πάνελ ακτινοβολίας είναι ότι μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή, χωρίς να απαιτείται ενσωμάτωση στη δομή του σπιτιού, σπασμένοι τοίχοι και φασαρία. Τα πάνελ στερεώνονται εύκολα στους τοίχους, στην οροφή και ακόμη και στο πάτωμα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα δωμάτια. Η συναρμολόγηση είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει τη στερέωση του πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας στην επιθυμητή επιφάνεια με 4 βίδες και τη σύνδεση του ηλεκτρικού κυκλώματος. Αν και είναι μια απλή διαδικασία, εξακολουθεί να συνιστάται να εκτελείται από ηλεκτρολόγο.

  • Κομψή εμφάνιση

πάνελ, ακτινοβόλο, χειμώνα, κρύο, ηλεκτρικό, θερμότητα, θέρμανση

Αναμφίβολα, ένα πάνελ ακτινοβολίας είναι πιο ελκυστικό από ένα ψυγείο ή θερμαντήρα αέρα και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Επιπλέον, τα πάνελ που τοποθετούνται στον τοίχο μπορούν να διακοσμηθούν και να μετατραπούν σε ένα κομψό αξεσουάρ στο δωμάτιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε από την αρχή ένα πάνελ με μοντέλα, τα οποία θα πρέπει να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό του δωματίου στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί. Υπάρχει κάθε πιθανότητα οι επισκέπτες να εκτιμήσουν πρώτα το έργο τέχνης που έχετε στον τοίχο και μόνο στη συνέχεια τη χρησιμότητα και τη θερμότητα.

  • Δημιουργήστε ένα υγιές περιβάλλον

Τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας δεν έχουν ασήμαντα θεραπευτικά αποτελέσματα, λόγω των υπέρυθρων ακτίνων που διαδίδουν. Δεν είναι ορατές, δεν εκπέμπουν οσμή και απορροφώνται εύκολα από το ανθρώπινο σώμα και χρησιμοποιούνται για την τόνωση της φυσιολογικής δραστηριότητας σε κυτταρικό επίπεδο. Δεν έχουν επιβλαβείς παρενέργειες για τον άνθρωπο αλλά, αντίθετα, αποτελούν φυσική πηγή υγείας, με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, γεγονός που αυξάνει επίσης την ποιότητα ζωής των χρηστών. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία λειτουργίας, τα πάνελ δεν παράγουν υγρασία, πλεονέκτημα όχι μόνο αισθητικά, αλλά και για την υγεία και το περιβάλλον.

  • Μειωμένοι, ανύπαρκτοι κίνδυνοι

πάνελ, ακτινοβόλο, χειμώνα, κρύο, ηλεκτρικό, θερμότητα, θέρμανση

Τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας δεν καταναλώνουν καθόλου οξυγόνο, δεν εκπέμπουν αέρια ή ρεύματα, δεν ξηραίνουν τον αέρα στο δωμάτιο και δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, έκρηξης, ασφυξίας ή άλλων ατυχημάτων. Η απόδοση τους είναι σχεδόν 100% και είναι πρακτικά μια επένδυση για 25 χρόνια. Δεν απαιτεί περιοδικές επισκευές, υπηρεσίες, αναλώσιμα ή εξουσιοδότηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έως και 100.000 ώρες. Μια επαναστατική μέθοδος θέρμανσης με ελάχιστους κινδύνους και μέγιστα οφέλη.

  • Διαθέτουν πολλές λειτουργίες

Όσο περισσότερες λειτουργίες έχει, τόσο περισσότερο θα απολαμβάνετε υψηλότερη απόδοση του επιλεγμένου υπέρυθρου πάνελ. Επιλέξτε ένα πάνελ στο οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τα επίπεδα ισχύος με χρονοδιακόπτη στις ροπές λειτουργίας, να έχετε λειτουργίες ασφαλείας για προστασία από υπερθέρμανση ή παγετό, καθώς και την ύπαρξη ενδεικτικής λυχνίας, η οποία δείχνει τη στιγμή που η συσκευή είναι σε λειτουργία, το οποίο κατά τα άλλα είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς, επειδή είναι απόλυτα αθόρυβο. Φυσικά, η παρουσία ή η απουσία αυτών των λειτουργιών δεν επηρεάζει την ποιότητα χρήσης αυτού του συστήματος θέρμανσης, αλλά σας διευκολύνει να ζήσετε με αυτό.

  • Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση

Σίγουρα τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι μια καλή λύση όχι μόνο για το εσωτερικό, αλλά και για το εξωτερικό ή για βιομηχανικούς χώρους, όπως χώρους καπνιστών, βεράντες, αποθήκες, εργαστήρια, καταστήματα, αίθουσες, με αναφορά τεκμηρίωσης και επιλογή του σωστού τύπου πάνελ για κάθε χώρο ξεχωριστά. Σας προτείνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα, το οποίο κάνει μια υποδειγματική δουλειά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας έχουν όλες τις πιθανότητες να γίνουν σύντομα ο προτιμώμενος τρόπος θέρμανσης για τους περισσότερους από εμάς. Φυσικά, όπως κάθε καλό πράγμα, μπορεί να έχει πολλά μειονεκτήματα εάν δεν επιλεγεί σωστά ή τοποθετηθεί στη σωστή θέση. Δεν υπάρχουν προβλήματα στη χρήση ενός πίνακα υπέρυθρης ακτινοβολίας για τη θέρμανση των χώρων, υπάρχουν μόνο προκλήσεις που είμαστε ευτυχείς να αντιμετωπίσουμε μαζί. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε βοήθεια και θα φροντίσουμε να πάρετε την καλύτερη απόφαση για την άνεση του σπιτιού σας!

Προηγούμενο άρθρο 10 λόγοι για τους οποίους ένα SMART Xριστουγεννιάτικο δέντρο θα σας προσφέρει διακοπές 10 με τόνο
Επόμενο άρθρο Το μέλλον της γεωργίας: έξυπνες λύσεις άρδευσης