Μετάβαση στο περιεχόμενο
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
Πισίνα

Πισίνες πάνω από το έδαφος, υπέργειες - προνόμια και αξεσουάρ συντήρησης

Η εγκατάσταση μιας πισίνας στην αυλή σας μπορεί να φαίνεται σαν μια περίπλοκη και δαπανηρή λειτουργία με την πρώτη ματιά. Και πράγματι μπορεί να αφορά τόσο πισίνες που είναι τοποθετημένες μέσα στο έδαφος. Οι πισίνες πάνω από το έδαφος δεν συνεπάγονται τόσο μεγάλη πολυπλοκότητα ή τόσο υψηλό κόστος. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα; Σας προσκαλούμε να διαβάσετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

Ακριβώς επειδή στο " Έχεις τη λύση;" επικεντρωνόμαστε σε απλές λύσεις και θέλουμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε μια ολοκληρωμένη λύση η οποία είναι συμφέρουσα οικονομικά για εσάς, χωρίς φλυαρίες.

Ένα χαλαρωτικό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια για εσάς και την οικογένειά σας 

 Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο η κοινωνική απομόνωση ήταν ο μόνος τρόπος να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, πιθανώς όταν σκέφτεστε για το καλοκαίρι, η χαλάρωση σε μια πισίνα δεν είναι η πρώτη επιλογή. Αλλά ίσως μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε μια πισίνα πάνω από το έδαφος και να προσφέρετε στην οικογένεια και στα παιδιά το δικαίωμα να απολαύσουν μια βουτιά κάθε μέρα τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού. 

Η Ημέρα του Παιδιού πλησιάζει γρήγορα και ένα τέτοιο δώρο σίγουρα θα κρατούσε τα παιδιά σας ιδιαίτερα χαρούμενα .

Πισίνα

Όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία μιας τέτοιας έρευνας, φανταστείτε πόσο καλό θα ήταν να κάνετε ένα κολύμπι το πρωί πριν ξεκινήσετε τη δουλειά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε έξω στον κήπο.

Μακροπρόθεσμα, θα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Σκεφτείτε το χρόνο που αφιερώνετε στην κυκλοφορία στην πισίνα ή τα χρήματα που δαπανώνται για εισιτήρια εισόδου ή φαγητό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης μιας πισίνας πάνω από το έδαφος; 

Αυτή σας δίνει ευελιξία. Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση της από τη μία σεζόν στην άλλη αν θέλετε, επειδή σφίγγει και προσαρμόζεται εύκολα. Μια θαμμένη πισίνα θα γίνει μέρος του τοπίου του κήπου σας μόνιμα.

Εάν έχετε μια μικρή ή μεσαία αυλή που χρησιμοποιεί πισίνα πάνω από το έδαφος, είναι ότι καλύτερο για μια πιθανή τοποθέτηση. Υπάρχει ένα πλήθος διαθέσιμων μεγεθών, μπορείτε να επιλέξετε το σωστό βάθος ανάλογα με τα άτομα που θα το χρησιμοποιήσουν, ώστε να υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας.

Είναι πολύ εύκολο να συναρμολογηθούν και να αποσυναρμολογηθούν, δεν θα χρειαζόμαστε εξειδικευμένη βοήθεια ή πρόσθετο κόστος για αυτό. Επιπλέον, η τακτική συντήρησή τους είναι εξίσου εύκολη.

Πισίνες υπέργειες - καθαρισμός και συντήρηση 

Για να απολαύσετε την πισίνα σας για όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να κάνετε τακτική αναφορά. Ακολουθούν τα απαραίτητα αξεσουάρ και πώς να τα χρησιμοποιήσετε:

  • Αντλία φιλτραρίσματος νερού: Απαραίτητη για οποιαδήποτε πισίνα, διατηρεί τα δισκία χλωρίου στο εσωτερικό. Τι κάνουν αυτές οι αντλίες; Εξασφαλίζουν την ανακυκλοφορία του νερού, μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία για τη διατήρηση καθαρού νερού στην πισίνα. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη ακόμη και αν επεξεργαζόμαστε επίσης χημικά το νερό. Εισάγοντας το φίλτρο μέσα στην αντλία στη διαδρομή νερού, πραγματοποιείται αποτελεσματική διήθηση. 
  • Κιτ δοκιμής PH / Cl: Χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί εάν είναι απαραίτητο ή όχι η χημική επεξεργασία του νερού της πισίνας. Τα αποτελέσματα που λαμβάνονται συγκρίνονται με το πρότυπο χρώματος του κιτ και η επεξεργασία γίνεται σύμφωνα με αυτό. Το χλώριο είναι η πιο αποτελεσματική και ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος απολύμανσης νερού.
  • Προστατευτικός μουσαμάς: Είναι μια σχετικά απλή μέθοδος προστασίας του νερού της πισίνας από φύλλα, σκόνη, έντομα ή άλλες ακαθαρσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.
  •  Επισκευή μπαλωμάτων: Αυτά είναι αυτοκόλλητα και ανθεκτικά στο νερό, πολύ χρήσιμα εάν πρέπει να επισκευαστεί η επένδυση πισίνας ή άλλα φουσκωτά υλικά PVC. 
  • Απόχη επιφάνειας ή βάθους: Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εξάρτημα για τον μη αυτόματο καθαρισμό μεγάλων ακαθαρσιών στην πισίνα.
  • Skimmer: Απαραίτητο για τη σύλληψη μεγάλων ακαθαρσιών στην πισίνα (κλαδιά, φύλλα) και για τη μείωση της χημικής επεξεργασίας του νερού. Είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί και να συναρμολογηθεί στο πλευρικό τοίχωμα των πισίνων πάνω από το έδαφος
  • Ηλεκτρικές σκούπες και αξεσουάρ για αυτά: Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για χειροκίνητο καθαρισμό της πισίνας σας. Υπάρχει ένα πλήθος μοντέλων που μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε βούρτσες και κεφαλές αναρρόφησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τηλεσκοπικά ραβδιά ή σωλήνες. Ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα στην πισίνα είναι μια ενέργεια που πρέπει να γίνεται τακτικά  κάθε εβδομάδα.
  • Διανεμητές δισκίων χλωρίου: Χρησιμοποιούνται για την ελεγχόμενη δοσολογία αναβράζοντων δισκίων χλωρίου σε νερό πισίνας και για τη μέτρηση της θερμοκρασίας τους. Βεβαιωθείτε ότι αυτός ο διανομέας δεν έχει κολλήσει σε ένα μέρος στην πισίνα για αποτελεσματική θεραπεία.
  • Διαλύματα καθαρισμού: Διαθέτουμε διάφορες λύσεις για τη χημική επεξεργασία του νερού της πισίνας που έχετε στη διάθεσή σας. Θα βρείτε διαλύματα κατά των  άλγεων- φυκών, κοκκώδες χλώριο, διαλύματα ρύθμισης του pH, σταθεροποιητές μετάλλων και ασβεστόλιθο ή κροκιδωτικά. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις λύσεις, διαβάστε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών χρήσης και ακολουθήστε ακριβώς τις συστάσεις του κατασκευαστή για χρήση και δοσολογία. Βεβαιωθείτε ότι όταν επεξεργάζεστε το νερό της πισίνας σας ότι δεν υπάρχουν άτομα που να το χρησιμοποιούν για αρκετές ώρες και ότι το σύστημα ανακυκλοφορίας νερού λειτουργεί (εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στη συσκευασία του διαλύματος που χρησιμοποιείται). Μια καλή στιγμή για να κάνετε αυτές τις λειτουργίες είναι το πρωί, ώστε μέχρι την επόμενη χρήση των πισίνων να υπάρχει αρκετός χρόνος.

Πισίνα

Αξεσουάρ για εύκολη χρήση και περισσότερη διασκέδαση

Πέραν των τακτικών διαδικασιών καθαρισμού και συντήρησης μιας πισίνας στον κήπο σας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κύριο σκοπό της: να μην κάνουμε τις καλοκαιρινές μέρες πιο διασκεδαστικές και χαρούμενες. Έτσι έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια σειρά αξεσουάρ για ακριβώς αυτόν τον σκοπό:

  • Σετ βόλεϊ ή μπάσκετ: Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτά τα κιτ, τα οποία θα τους φέρουν ακόμα πιο διασκεδαστικό! Μαζί με φίλους, μπορούν να επωφεληθούν από τις καυτές μέρες για να παίξουν μπάσκετ ή βόλεϊ στην πισίνα και κανείς δεν θα νιώσει την υπνηλία των ζεστών καλοκαιρινών ημερών.
  • Υπαίθριο ηλιακό ντους: Αξεσουάρ με ηλιακή ενέργεια, καλωσόρισμα για ένα δροσιστικό ντους δίπλα στην πισίνα. Ποιος άλλος χρειάζεται πισίνα όταν έχετε τα πάντα στον κήπο σας;
  • Δίσκος καθαρισμού ποδιών: Αυτό το εξάρτημα είναι πολύ χρήσιμο για να αποφύγετε την είσοδο στην αμμώδη πισίνα και να λερώσετε το νερό.

Τώρα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα διασκεδαστικό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Η οικογένειά σας θα είναι απολύτως ασφαλής χρησιμοποιώντας την πισίνα στο έδαφος στον κήπο τους. Μπορείτε ακόμη και να προσκαλέσετε τους φίλους σας να απολαύσουν ένα αναζωογονητικό μπάνιο με την οικογένειά σας.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την εγκατάσταση ή τη συντήρηση πισινών, σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα χαρούμε να απαντήσουμε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποια είναι τα κατάλληλα συστήματα άρδευσης για τον κήπο σας;
Επόμενο άρθρο Τι πρέπει να γνωρίζετε για την προετοιμασία γκαζόν την άνοιξη;