Μετάβαση στο περιεχόμενο
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
Χρειάζεσαι βοήθεια? Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν ΔΩΡΕΑΝ με πληροφορίες! Επικοινωνήστε μαζί μας στο 698 702 8537
Γιατί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα φιλμ εδαφοκάλυψης για τη καλλιέργεια σας;

Γιατί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα φιλμ εδαφοκάλυψης για τη καλλιέργεια σας;

Τα ζιζάνια έχουν εξαιρετικά επιβλαβείς επιπτώσεις στις καλλιέργειες, προκαλώντας μείωση της ποιότητας των συνθηκών διαβίωσής τους και ακόμη και καταστροφή των καλλιεργειών. Οι αγρότες και τα νοικοκυριά προσπαθούν συνεχώς να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των ζιζανίων στις καλλιέργειες τους. Η χρήση ενός συστήματος φιλμ εδαφοκάλυψης είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία.

Οι αγρότες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους ξεχορταριάσματος, και οι πιο έμπειροι χρησιμοποιούν ακόμη και «καύση». Ωστόσο, δεν πρόκειται για πρακτική που ενδιαφέρει το καθένα ή μπορεί να εφαρμόσει με επιτυχία. Αυτό μπορεί να καταστρέψει μικροοργανισμούς στο έδαφος. Τα φιλμ εδαφοκάλυψης προστατεύουν επιτυχώς τις καλλιέργειες από τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις των ζιζανίων και είναι πολύ εύκολο στη χρήση.

Τι είναι η εδαφοκάλυψη;

Η εδαφοκάλυψη είναι μια θεμελιώδης πρακτική που χρησιμοποιείται για  να διατηρείτε υγιή την καλλιέργεια. Εάν έχετε έναν κήπο λαχανικών ή ενδιαφέρεστε να αυξήσετε την παραγωγικότητα των καλλιεργειών σας για να κερδίσετε, τότε θα  θέλετε να είστε ενημερωμένοι σχετικά με  αυτήν την τεχνική.

Η εδαφοκάλυψη είναι η διαδικασία κάλυψης της επιφάνειας του εδάφους στη βάση των φυτών με διάφορα υλικά, οργανικά ή ανόργανα. Η υιοθέτησή της από αγρότες μας δείχνει ότι κατανοούν πλήρως τα οφέλη του και μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν πιο υγιεινές και πιο κερδοφόρες καλλιέργειες

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός φιλμ εδαφοκάλυψης

Εκτός από την προστασία της καταστροφικής επίδρασης των ζιζανίων στις καλλιέργειες, η χρήση φύλλου φύλλου έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Εδώ είναι:

  • Προστατεύει τα φυτά από επιβλαβείς ασθένειες, καθώς δεν έχουν πλέον ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανάπτυξη κάτω από το φιλμ εδαφοκάλυψης.
  • Διατηρεί τη γη χαλαρή. Λόγω του φύλλου εδαφοκάλυψης, σχηματίζεται δροσιά και η υγρασία διατηρείται καλά στο έδαφος.
  • Διατηρεί το λίπασμα στο έδαφος, δεν υπάρχουν απώλειες που προκαλούνται από την αποστράγγισή του.
  • Μειώνει τον κίνδυνο κοπής των ριζών των φυτών κατά το σκάψιμο, όπως συμβαίνει μερικές φορές εάν δεν χρησιμοποιούν φιλμ εδαφοκάλυψης.
  • Η μεμβράνη εδαφοκάλυψης προστατεύει τα λαχανικά από το άγγιγμα με το έδαφος και τη πρόωρη σήψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως οι φράουλες, αυτό απαιτεί καθαρά φρούτα και διατήρηση της φρεσκάδας τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Το φιλμ βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του εδάφους, προστατεύοντάς τον από τον παγετό κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου και από την υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού.
  • Λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του εδάφους, θα έχετε νωρίτερα συγκομιδές συμβάλλοντας έτσι στην υψηλότερη κερδοφορία. Το φιλμ εδαφοκάλυψης μπορεί να οδηγήσει σε συγκομιδή έως και 14 ημέρες νωρίτερα.
  • Οι καλλιέργειες σας θα φαίνονται πολύ καλύτερες. Επειδή το έδαφος γύρω τους είναι καλυμμένο με το φιλμ, τα φυτά δεν θα ψεκάζονται πλέον με λάσπη τη στιγμή της άρδευσης.

Η πραγματική εγκατάσταση του φύλλου εδαφοκάλυψης γίνεται στο έδαφος που έχει ήδη προετοιμαστεί για την καλλιέργεια λαχανικών ή φυτών. Στερεώστε το στις άκρες και ξεδιπλώστε το φύλλο φύλλων σε όλο το μήκος της σειράς. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν οι απαραίτητοι χώροι για φύτευση δενδρυλλίων και θα τοποθετηθούν στα αντίστοιχα μέρη. Η ιδανική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το φύλλο εδαφοκάλυψης μαζί με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης, οπότε πρέπει να εγκατασταθεί κάτω από το φύλλο.

Πώς να εφαρμόσετε την εδαφοκάλυψη ;

Ο όρος mulching βασίζεται στην αγγλική λέξη "mulch". Η εδαφοκάλυψη μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, με οργανικά ή ανόργανα στρώματα. Αφενός, το οργανικό στρώμα σημαίνει τη χρήση υλικών που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε νοικοκυριό: άχυρο, σανός, γρασίδι, τεμαχισμένα κλαδιά, αποξηραμένα φύλλα, κοπριά, φλοιός δέντρων.

Γιατί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα φιλμ εδαφοκάλυψης για τη καλλιέργεια σας;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πρόσθετα οφέλη της οργανικής εδαφοκάλυψης περιλαμβάνουν:

  • το γεγονός ότι περιέχει θρεπτικά συστατικά που τρέφουν το έδαφος και τους μικροοργανισμούς βελτιώνοντας την ποιότητα του εδάφους.
  • Είναι ένα φτηνό προϊόν, που προκύπτει από καθημερινές δραστηριότητες κηπουρικής.

Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα  και στην οργανική εδαφοκάλυψη , όπως:

  • Μπορεί να περιέχει παράσιτα και όταν αναμιγνύεται με το έδαφος υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των καλλιεργειών.
  • Πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά και απαιτεί σημαντικό χρόνο και προσπάθεια
  • Εάν δεν εφαρμοστεί σωστά, το οργανικό στρώμα μπορεί να συμβάλει στη ρύπανση των υδάτων και στην εξάπλωση των παρασίτων.

Από την άλλη μεριά, η συμβατική εδαφοκάλυψη, η οποία  περιλαμβάνει επίσης το φύλλο εδαφοκάλυψης, έχει το πλεονέκτημα ότι διαρκεί περισσότερο, καθώς είναι ευκολότερο να συντηρηθεί. Το πλαστικό είναι ανθεκτικό. ο κίνδυνος θραύσης είναι πολύ χαμηλός.

Υπάρχει μια ποικιλία υφών και χρωμάτων ανόργανης επίστρωσης, κάτι που κάνει το τοπίο να φαίνεται πολύ ευχάριστο. Το φύλλο εδαφοκάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλους τύπους στρώματος, ακόμη και οργανικό για να επιτύχει ένα αποτέλεσμα άξιο επαγγελματικού εξωραϊσμού.

Το φιλμ εδαφοκάλυψης έχει επίσης μειονεκτήματα και είναι σημαντικό να τα λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε ποια λύση είναι η καλύτερη για την καλλιέργεια ή τον κήπο σας. Ένα από αυτά είναι ότι τα φύλλα δεν είναι βιοδιασπώμενα. Έτσι, θα πρέπει να τα μαζέψετε από το χωράφι μόλιςσταματήσει η καλλιέργεια.

Ωστόσο, το απαιτούμενο επίπεδο προσπάθειας είναι πολύ χαμηλότερο από τη συντήρηση μιας οργανικής εδαφοκάλυψης

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε για το φιλμ εδαφοκάλυψης;

Το χρώμα του φιλμ εδαφοκάλυψης μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ό, τι νομίζετε.

Έτσι, το μαύρο φύλλο είναι ιδανικό για την προσέλκυση θερμότητας, δεν επιτρέπει τη διείσδυση της ακτινοβολίας που είναι απαραίτητη για τη φωτοσύνθεση και έτσι έχει μεγαλύτερη επιτυχία στον έλεγχο ζιζανίων. Ταυτόχρονα, μπορεί να υπερθερμανθεί το φυτό και το έδαφος.

Γιατί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα φιλμ εδαφοκάλυψης για τη καλλιέργεια σας;

Το διαφανές φιλμ εδαφοκάλυψης παρέχει εφέ θερμοκηπίου, αλλά το φως μπορεί να περάσει μέσα από αυτό, οπότε δεν καταστρέφει τα ζιζάνια.

Εκτός από αυτούς τους τύπους, οι οποίοι είναι οι πιο συνηθισμένοι, υπάρχουν στρώματα με φύλλα σε καφέ, γκρι, πράσινο και άλλα χρώματα. Τα σκοτεινά φύλλα συνήθως εφαρμόζονται με επιτυχία σε πρώιμες καλλιέργειες όπου απαιτείται θέρμανση εδάφους.

Οι λύσεις που θα βρείτε στον ιστότοπό μας περιλαμβάνουν φύλλα αλουμινίου μαζί με συστήματα άρδευσης για διαφορετικούς τύπους καλλιεργειών και εκτάσεων. Έτσι, θα είναι πολύ εύκολο για εσάς να επιλέξετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για τον κήπο σας.

Δεν είναι πλέον απαραίτητο να αναζητήσετε το πάχος του φύλλου που ταιριάζει στον κήπο σας ή ποιο σύστημα άρδευσης θα χρησιμοποιηθεί για μέγιστη απόδοση.

Μπορείτε να τα αγοράσετε όλα σε ένα μέρος στον ιστότοπό μας. Έτσι, θα βρείτε πλήρη συστήματα για το στρώμα των φραουλών ή την καλλιέργεια ντοματών και πιπεριών.

Τα συστήματα άρδευσης στάγδην είναι εγκατεστημένα κάτω από φύλλο αλουμινίου και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για λιπάσματα.

Αγοράζοντας πλήρη συστήματα εδαφοκάλυψης και συστήματα άρδευσης για εκτάσεις διαφορετικών μεγεθών, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αφιερώσετε λιγότερο χρόνο με αυτές τις λεπτομέρειες και θα φροντίσετε άλλες πιο σημαντικές πτυχές του κήπου σας.

Σας περιμένουμε στον ιστότοπό μας!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποια είναι τα πλεονεκτήματα εάν χρησιμοποιείτε ένα γεωργικό σύστημα άρδευσης;
Επόμενο άρθρο Συμβουλές για την καλλιέργεια λαχανικών την άνοιξη